Sunday, October 14, 2018

SPECTAGO THEATER ON DEMAND


SPECTAGO THEATER ON DEMAND BLOGSPOT

Ποιοι είμαστε 

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που δημιουργήσαμε την SPECTAGO ON DEMAND με την δέσμευση να δώσουμε την δυνατότητα παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων και μουσικών σκηνών,  μέσα από το Internet.
Η αγάπη μας για το ελληνικό θέατρο και την μουσική, αλλά και το ενδιαφέρον μας να διαδοθούν όσο γίνεται περισσότερο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου υπάρχουν Έλληνες, μας οδήγησε σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Το όραμα μας Spectago

Να φέρουμε τους Έλληνες της χώρας μας και του απόδημου ελληνισμού, σε άμεση επικοινωνία με τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ξεπερνώντας το εμπόδιο της απόστασης από τους χώρους όπου παρουσιάζονται.
Να προσφέρουμε την δυνατότητα στους Έλληνες καλλιτέχνες να προβάλλουν το έργο τους σε όσο γίνεται μεγαλύτερο κοινό, απελευθερώνοντας την έμπνευση τους.
Να υποστηρίξουμε την ελληνική παραγωγή θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και συνεχώς συρρικνώνεται.
Να γίνει η Ελλάδα το κέντρο του πολιτισμού για όλο τον κόσμο, μέσα από την προβολή των έργων τέχνης που δημιουργεί.  

Ο στόχος μας 

Στόχος μας είναι να δώσουμε σε κάθε έναν από εσάς την δυνατότητα, να απολαύσετε μέσα στο σπίτι σας ή όπου αλλού θέλετε και σαν να είσαστε εκεί, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, την ώρα ακριβώς που συμβαίνουν, χωρίς μετακινήσεις, χαμένο χρόνο, ταλαιπωρία και περιττά έξοδα.
Φέρνουμε το γεγονός στον υπολογιστή σας (pc, laptop, tablet, smart phone, από όπου μπορείτε να το διοχετεύσετε όπου εσείς θέλετε: τηλεόραση, projector κλπ.) για να το παρακολουθήσετε ατομικά ή ομαδικά με την οικογένειας σας, την παρέα σας ή σε μεγαλύτερες ομάδες.
Έτσι, θα παρακολουθείτε άμεσα και ζωντανά, τα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας ή των μεγάλων πόλεων, παρακολουθώντας θεατρικές παραστάσεις και μουσικές σκηνές, με καλλιτέχνες που θαυμάζετε και αγαπάτε. 

Τι είναι το On Demand  και πώς λειτουργεί

Είναι μια νέα τεχνολογία που επιτυγχάνει την μετάδοση σε κάθε μέρος του πλανήτη μέσω Internet, εικόνας και ήχου ενός γεγονότος, με επιλογή του θεατή.
Ο θεατής δεν χρειάζεται πλέον να μεταφερθεί στον χώρο του θεάματος, γιατί το θέαμα μεταφέρεται στο χώρο του.
Με το On Demand ξεπερνάμε εμπόδια όπως : απόσταση, κόστος μεταφοράς και διαμονής κάποιες φορές, έλλειψη εισιτηρίων, υψηλό κόστος εισιτηρίων, ακόμη και μια προβληματική θέση στον χώρο της παράστασης.  
Η λειτουργία του είναι πολύ απλή :
Εμείς, εγκαθιστούμε μία ή περισσότερες κάμερες στον χώρο του θεάματος, λαμβάνουμε την καλύτερη εικόνα και ήχο και την φέρνουμε μέσω Internet στον υπολογιστή σας, ζωντανά, την ώρα που συμβαίνει. Εναλλακτικά παίζουμε μια μαγνητοσκοπημένη παράσταση σε ημέρες και ώρες που δημοσιοποιούμε.
Εσείς κάνετε «κράτηση» στην ιστοσελίδα του Viva.gr για την παρακολούθηση, μέσω της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σας και λαμβάνετε έναν κωδικό εισαγωγής, που πολύ εύκολα εισάγετε για να συνδεθείτε, με τις αναλυτικές οδηγίες που σας δίνουμε.
Ταυτόχρονα, έχετε στην διάθεση σας όλα το διαθέσιμο ενημερωτικό υλικό τη παράστασης,  το πρόγραμμα, βίντεο και κάθε άλλη πληροφορία που κάνει την παρακολούθηση της ακόμη περισσότερο ζωντανή και απολαυστική.
Στο τέλος έχετε την δυνατότητα να σημειώσετε την κριτική σας, τις παρατηρήσεις βελτίωσης και τις δημιουργικές ιδέες σας, για να σας βοηθήσετε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερα. 

Τα πλεονεκτήματα του Theater On Demand 

Τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης On Demand είναι πάρα πολλά. Μερικά από αυτά είναι τα εξής :
·          Δεν έχει πλέον σημασία, πόσο μακριά βρίσκεστε από την αίθουσα της παράστασης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αφού η μετάδοση γίνεται μέσω Internet,
·          Δεν υπάρχει περιορισμός στις «θέσεις» (sold out) αφού στο Internet μπορούν ταυτόχρονα να βρίσκονται ακόμη και χιλιάδες θεατές,
·          Μπορείτε να αποφασίσετε την παρακολούθηση της  παράστασης, όποτε θέλετε εσείς, 
·          Κάνετε την κράτηση ηλεκτρονικά, από την ηλεκτρονική συσκευή που έχετε (pc, laptop, tablet, smart phone), άμεσα και εύκολα,
·          Το εισιτήριο είναι συνήθως χαμηλότερης τιμής από το κανονικό,
·          Δεν υπάρχει περιορισμός στον συνολικό αριθμό των ατόμων που θα  μπουν στο Internet για να παρακολουθήσουν την παράσταση,
·          Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση όπου και αν βρίσκεστε κάθε φορά, χωρίς μετακινήσεις, χάσιμο χρόνου, ταλαιπωρία και πρόσθετα έξοδα,
·          Μπορείτε να δείτε το θέαμα, εκτός από την ηλεκτρονική συσκευή σας, στην τηλεόραση, σε μεγάλη οθόνη μέσω projector κλπ.
·          Παρακολουθείτε με την αίσθηση πως είστε μέσα στην αίθουσα της παράστασης,
·          Έχετε στην διάθεση σας όλες τις πληροφορίες για την παράσταση, video, το πρόγραμμα, κριτική θεατών κλπ.,
·          Επικοινωνείτε μαζί μας για την κριτική σας, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις βελτίωσης που έχετε να κάνετε.

Τώρα πλέον, μέσα στην άνεση του χώρου που βρίσκεστε, ατομικά ή ομαδικά, με ένα εισιτήριο, εύκολα και άμεσα απολαμβάνετε έργα και καλλιτέχνες, που αλλιώς δεν θα είχατε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε. 

Οφέλη Θεατών

Τα οφέλη των θεατών κάθε θεατρικής και μουσικής παράστασης, που θα την παρακολουθήσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους, είναι πολλά, με κυριότερο το ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε καλλιτεχνικές παραστάσεις σας, που δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν με άλλον τρόπο.

Μερικές μόνο κατηγορίες τέτοιων θεατών  είναι οι εξής :

·          Όσοι δεν θέλουν να μετακινηθούν από το σπίτι τους (ταλαιπωρία μετακίνησης, δυσκολίες parking, κακός καιρός, έξοδα μεταφοράς κλπ.)
·          Όσοι μένουν στην περιφέρεια ή το εξωτερικό σε κάθε σημείο του πλανήτη,
·          Όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγο προβλήματος υγείας,
·          Όσοι δεν θέλουν να βγουν το βράδυ έξω
·          Όσοι περιμένουν (σε αεροδρόμια, σταθμούς, λιμάνια κλπ.)
·          Όσοι ταξιδεύουν την ίδια ώρα (πλοία, τραίνα, λεωφορεία)
·          Όσοι νοσηλεύονται σε κλινικές, νοσοκομεία κλπ.
·          Φοιτητές που μαζεύονται σε παρέες στα σπίτια τους
·          Όσοι βρίσκονται σε διακοπές, στο εξοχικό τους
·          Έλληνες του εξωτερικού (φοιτητές, εργαζόμενοι, ομογενείς κλπ.)
·          Όσοι θέλουν να πάρουν μια ιδέα για να το παρακολουθήσουν μετά «ζωντανά» (εφόσον συνεχίζεται),
·          Όσοι δεν βρήκαν εισιτήριο για την παράσταση που επιθυμούν,
·          Όσοι δεν έχουν ή δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα,
·          Όσοι αποφασίζουν τελευταία στιγμή να μείνουν στο σπίτι τους.

Σήμερα οι περισσότεροι θεατές, δεν παρακολουθούν τις παραστάσεις των καλλιτεχνών, γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μετακινηθούν, γιατί χρειάζεται να πάνε εκείνοι στους καλλιτέχνες. Εμείς στην SPECTAGO φέρνουμε σε άμεση επικοινωνία το θέατρο και την μουσική και τους βοηθάμε να την απολαύσουν, μεταφέροντας και τα δύο,  μέσα στην άνεση του σπιτιού τους.  

Πλουτίστε τα βράδια σας !

Η SPECTAGO σας προτείνει τρόπους για να πλουτίσετε τα βράδια σας, με τις ζωντανές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, που έχουν επιλέξει να μεταδοθούν ζωντανά μέσα από το Internet.

Επιλέξτε το πρόγραμμα που μεταδίδουμε ζωντανά και αξιοποιήσετε το κατάλληλα.

·          Απολαύστε το μόνοι σας για να ηρεμήσετε, να απαλλαγείτε από την ηχητική ρύπανση της καθημερινότητας και να νιώσετε θετικά συναισθήματα
·          Συγκεντρωθείτε στην παράσταση που δίνει ο αγαπημένος σας καλλιτέχνης ή μουσικό συγκρότημα και ζήστε μαζί του την έκφραση της τέχνης του και τα μηνύματα που θέλει να σας μεταδώσει,
·          Αφήστε το πρόγραμμα να παίζει, ως μουσική υπόκρουση, για να διαβάσετε, να ηρεμήσετε, να προγραμματίσετε την επόμενη ημέρα ακόμη και για να κάνετε μικροδουλειές στο σπίτι σας,
·          Παρακολουθείστε το πρόγραμμα μαζί με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, που παίζει ρόλο στην ζωή σας, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα, για μια βαθιά επικοινωνία, για την έκφραση των συναισθημάτων σας, για την ψυχική ευφορία και των δύο σας,
·          Καλέστε στενούς φίλους στο σπίτι σας και αφήστε την μουσική του προγράμματος να συμπληρώσει τις συζητήσεις σας και το ευχάριστο, χαλαρό κλίμα που θέλετε να τους προσφέρετε,
·          Με περισσότερους φίλους, δημιουργήστε μια βραδιά μαζί τους, με ποτό και φαγητό και φτιάξτε το δικό σας «προσωπικό γλέντι», απολαμβάνοντας την παρέα και την ανθρώπινη επικοινωνία.

Αφήστε την φαντασία και την εφευρετικότητα σας να ξεδιπλωθεί και δημιουργείστε δικούς σας προσωπικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε αυτή την μοναδική ευκαιρία απόλαυσης μουσικού προγράμματος, χωρίς μετακινήσεις, απώλεια χρόνου και ενέργειας και το κυριότερο μόνο με ένα προσιτό εισιτήριο, που αποκτάτε ηλεκτρονικά, εύκολα και άμεσα.
Εμείς στην SPECTAGO πάντα θα φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε το πρόγραμμα από τις πιο ποιοτικές και αξιόλογες σκηνές, με την καλύτερη εικόνα υψηλής ευκρίνειας και τον κρυστάλλινο ψηφιακό ήχο, για την μεγαλύτερη απόλαυση σας. 

SPECTAGO CLUB 

Δημιουργούμε το πρώτο club της SPECTAGO ON DEMAND στην Ελλάδα,!
Το SPECTAGO CLUB είναι η ομάδα που αποτελείται από όλους εσάς, που σας αρέσει και χρησιμοποιείτε το On Demand για να παρακολουθήσετε θεατρικές (για μεγάλους και για παιδιά) και μουσικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες, μέσω του υπολογιστή σας (και από εκεί στην τηλεόραση, τον προβολέα κλπ.)
Τα κοινά χαρακτηριστικά των μελών του clubείναι τα εξής :

·          Κατοικούν μακριά από τις πόλεις όπου παρουσιάζεται θέατρο και μουσική καθώς και από κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλουν ελληνικές ταινίες τέχνης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
·          Χάνουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και το έργο τους,
·          Δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά χρήματα για μια έξοδο διασκέδασης ή ψυχαγωγίας,
·          Ήδη έχουν αποφασίσει να περνάνε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στο σπίτι τους, χωρίς όμως να απομονώνονται από τα καλλιτεχνικά δρώμενα,
·          Έχουν τον βασικό εξοπλισμό (υπολογιστή και μια σύνδεση στο Internet).

Το club οργανώνεται και λειτουργεί από εμάς, τους ανθρώπους της SPECTAGO που έχουμε ως στόχο να φέρουμε μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες τέχνης.
Τα προνόμια των μελών είναι τα ακόλουθα :

·          Άμεση και συνεχής προσωπική ενημέρωση για τις διαθέσιμες παραστάσεις σε LiveStreamingπου μπορούν να απολαύσουν,
·          Υλικά των παραστάσεων αυτών στο emailτους (πληροφορίες, συνεντεύξεις συντελεστών, ενημερωτικά κείμενα, δυνατότητα επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες κλπ.),
·          Δυνατότητα για ατομική ή ομαδική εκδήλωση ενδιαφέροντος για συγκεκριμένη παράσταση ή καλλιτέχνη, για την εξασφάλιση LiveStreaming του έργου τους,  
·          Δυνατότητα απόκτησης «κάρτας διαρκείας» ετήσιας διάρκειας για την εξασφάλιση πρόσβασης σε όλο το πρόγραμμα των μεταδόσεων.

Η εγγραφή είναι τελείως δωρεάν, με την αποστολή ενός mail στην διεύθυνση : info@spectago.com  γράφοντας την λέξη «ΜΕΛΟΣ». Αυτόματα το email σας αποθηκεύεται στην λίστα των μελών και ξεκινάει η επικοινωνία.

Ενημερώστε και προωθήστε το μήνυμα αυτό σε φίλους και γνωστούς σας που κατοικούν στην περιφέρεια ή στο εξωτερικό και που ενδιαφέρονται να παρακολουθούν τις μεταδόσεις μας, στην άνεση του σπιτιού τους, με ένα ελάχιστο εισιτήριο και με νέα ποιότητα στην διασκέδαση και ψυχαγωγία τους.

Η πληρωμή του εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εταιρίας Viva με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή με το Viva Wallet που μπορείτε πολύ εύκολα να αποκτήσετε.
Εγγραφείτε για να ανήκετε στην μεγάλη ομάδα των θεατών που θέλουν να προσδώσουν μια ξεχωριστή ποιότητα στη διασκέδαση και ψυχαγωγία, μέσω των καλλιτεχνών και της δουλειάς τους, που δεν έχουν πρόσβαση, λόγω απόστασης ή άλλων πρακτικών δυσκολιών. 

Θέατρο για παιδιά

Η θεατρική παραγωγή παραστάσεων για παιδιά, είναι πολύ πλούσια, αφού τα περισσότερα θέατρα τις φιλοξενούν κάθε Σαββάτο και Κυριακή, πρωϊνές και μεσημεριανές ώρες.
Το θέατρο για παιδιά είναι πολύ σημαντικός παράγων διαπαιδαγώγησης,  ψυχικής καλλιέργειας και θωράκισης τους έναντι των αρνητικών μηνυμάτων που προβάλλονται καθημερινά από τα ΜΜΕ.  Μια θεατρική παράσταση με παιδικό θέμα, αποτελεί ταυτόχρονα και εκπαίδευση των παιδιών σε αξίες, τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης δυσκολιών της ζωής, που δεν διδάσκονται πάντα στα σχολεία.
Εμείς στην SPECTAGO αγαπάμε ιδιαίτερα το θέατρο για παιδιά και απευθυνόμαστε σε όλες τις αντίστοιχες παραγωγές για να συμφωνήσουμε στην ζωντανή μετάδοση τους, γιατί δεν είναι πάντα εύκολο και οικονομικά εφικτό για τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε αίθουσες που βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους. Όλα τα παιδιά της επαρχίας, ουσιαστικά είναι απομονωμένα από τις εξαιρετικές παραστάσεις που δίδονται σε θέατρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης κυρίως.
Με την μέθοδο On Demand, μεταφέρουμε το θέατρο σε κάθε σπίτι, σε κάθε παιδί και του δίνουμε την ευκαιρία να απολαύσει τα σαββατιάτικα και κυριακάτικα πρωϊνά, ποιοτικό θέατρο που διασκεδάζει και ψυχαγωγεί. Τα παιδιά μόνα τους ή με φίλους που καλούνε συνήθως στο σπίτι για παιχνίδι, μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν μαζί μια παράσταση, να την συζητήσουν με την βοήθεια των γονέων και να συγκρατήσουν τα νοήματα της που είναι χρήσιμα για την ανάπτυξη του χαρακτήρα τους.
Τέλος,  με αυτό τον τρόπο, διδάσκουμε στα παιδιά την σωστή και όχι την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, αφού ζουν και μεγαλώνουν σε έναν κόσμο που αναπτύσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό και γιαυτό χρειάζονται όρια και κριτήρια για να αποφασίζουν σωστά. 

Απόδημος ελληνισμός

Εκατομμύρια Έλληνες ζουν σε χώρες του εξωτερικού, που πραγματικά «διψάνε» για επικοινωνία με την πατρίδα και την ελληνική γλώσσα, μέσα από τις τέχνες. Γιαυτό και πολύ συχνά καλούν τους καλλιτέχνες να τους επισκεφτούν με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, που όμως δεν μπορούν να ανταποκριθούν όλοι τους.
Η μέθοδος On Demand  που προσφέρουμε στην SPECTAGO τώρα τους λύνει αυτό το πρόβλημα σε πολύ μεγάλο βαθμό, αφού μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, στον υπολογιστή τους και από εκεί στην τηλεόραση ή στον οικιακό προβολέα τους.
Τώρα κάθε καλλιτεχνική παραγωγή που δημιουργείται στην Ελλάδα, δεν είναι «καταδικασμένη» να μείνει μέσα στα στενά σύνορα της πατρίδας μας, αφού με την ζωντανή μετάδοση της μπορεί να φτάσει παντού επάνω στον πλανήτη.
Αυτό σημαίνει πως το κοινό πλέον στο οποίο απευθύνεται κάθε καλλιτέχνης, δεν περιορίζεται μόνο σε έναν μικρό κύκλο γύρω από την τοποθεσία της αίθουσας της παράστασης, αλλά είναι οι Έλληνες όλης της γης, σε όποια χώρα και αν κατοικούν!

Μήνυμα προς τους συμπατριώτες του απόδημου ελληνισμού.

Αγαπητέ πατριώτη,
Οι καταστάσεις της ζωής, σε ανάγκασαν να βρεθείς σε μια ξένη χώρα για να δουλέψεις και να αναστήσεις την οικογένεια σου. Αυτό μέχρι σήμερα, σήμαινε την σταδιακή αποκοπή από την πατρίδα και την ενσωμάτωση με την τοπική κοινωνία, λόγω απόστασης και έλλειψης τακτικής και ουσιαστικής επικοινωνίας.
Σήμερα όμως που η τεχνολογία συνεχώς να αναπτύσσεται, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο για την αλλαγή αυτής της κατάστασης που βιώνεις τόσα χρόνια και να σου προσφέρει ευκαιρίες επικοινωνίας με την πατρίδα, που καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της έλλειψης που νιώθεις.
Αυτή την τεχνολογία αξιοποιούμε εμείς στην SPECTAGO για να σε φέρουμε σε επαφή με την καλλιτεχνική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας και με την ελληνική γλώσσα που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη έχεις να ακούσεις και να μιλήσεις. Ο στόχος μας είναι να μην χαθεί η συνέχεια μας και ο ελληνικός πολιτισμός να γίνει μέρος της καθημερινής ζωής σου, ώστε να διατηρηθεί και να μην εξαφανιστεί η «ελληνικότητα» που ζει μέσα μας.
Δώσε επίσης την ευκαιρία στην νεότερη γενεά που αναγκάζεται να ενσωματωθεί με την τοπική κοινωνία από την στιγμή που γεννιέται, να έρθει σε επαφή και να διατηρήσει την ελληνική γλώσσα και το ελληνικό στοιχείο, μέσα από τον πολιτισμό και τις τέχνες.
Επίλεξε λοιπόν το μουσικό πρόγραμμα ή την θεατρική παράσταση που σε ενδιαφέρει, παρακολούθησε τους καλλιτέχνες που αγαπάς, τραγούδησε τα νέα και παλαιά ελληνικά τραγούδια και απόλαυσε την θεατρική τέχνη που ασκούν και εξελίσσουν κάθε χρόνο και περισσότερο, νέοι σημαντικοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες.
Ο ελληνικός πολιτισμός είναι εδώ και στην διάθεση σου. Με την βοήθεια του Internet μπορείς να βρίσκεσαι καθημερινά σε επαφή με την πατρίδα και να απολαμβάνεις μέσα από την μουσική και θεατρική τέχνη, το γλυκό αίσθημα της κοντινότητας, παρόλο που μπορεί να βρίσκεσαι χιλιάδες μίλια μακριά.
Τώρα πλέον και οι έλληνες καλλιτέχνες, όταν βρίσκονται στην σκηνή ή στο πάλκο, θα έχουν την αίσθηση πως επικοινωνούν με τους θεατές που βρίσκονται μπροστά τους, αλλά και με εκείνους που τους παρακολουθούν μέσα από το σπίτι τους και μάλιστα σε μια χώρα του εξωτερικού. Το συναίσθημα αυτό θα τους πλημμυρίζει και θα τους προσφέρει την ψυχική ευφορία που χρειάζεται για να εκφράσουν την ψυχή τους, μέσα από την τέχνη τους.
Αυτή η επικοινωνία πλέον,  είναι το κρίσιμο στοιχείο για να μείνουμε πάλι οι έλληνες μαζί όπως παλιά στην πατρίδα μας, να νιώσουμε ξανά ως ένας ενιαίος λαός και να επικοινωνήσουμε μέσα από την τεχνολογία για να διατηρήσουμε και να επεκτείνουμε τις σχέσεις μεταξύ μας. 

Θεατρικές παραστάσεις ειδικού σκοπού

Ήδη στον χώρο του θεάτρου αρχίζουν να οργανώνονται παραστάσεις «ειδικού σκοπού» : φιλανθρωπικές, υποστήριξης κοινωνικών ομάδων, οικονομικής ενίσχυσης φορέων κλπ. με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου και την παρακίνηση τους για συνεισφορά και συμμετοχή.
Εμείς στην SPECTAGO υποστηρίζουμε έμπρακτα κάθε τέτοια προσπάθεια και διαθέτουμε τελείως δωρεάν, όλο τον μηχανισμό μας για την ζωντανή μετάδοση αυτών των παραστάσεων, ώστε να φτάσουν σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο και στην περίπτωση του πληρωμένου εισιτηρίου να ενισχυθούν οικονομικά πολύ περισσότερο από τους θεατές που χωράνε σε ένα θέατρο.
Προσφέροντας αυτή την δυνατότητα, πιστεύουμε πως ενθαρρύνουμε και άλλες ομάδες που θέλουν να δημιουργήσουν και να επιτύχουν έναν καλό σκοπό, αλλά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις πρακτικές δυσκολίες όπως : διαθεσιμότητα χώρου, προώθηση και προβολή, οικονομικό κόστος παραγωγής, μικρή προσέλευση θεατών λόγω απόστασης κυρίως κλπ.
Είναι προς την κατεύθυνση του οράματος μας, μια τέτοια πρωτοβουλία, αφού και με τον τρόπο αυτόν, θα φέρουμε το θέατρο μέσα στο σπίτι κάθε Έλληνα, είτε μένει στην χώρα μας είτε στο εξωτερικό. 

Η πλατφόρμα μετάδοσης Spectago

Η πλατφόρμα περιλαμβάνει όλες τις οδηγίες και απαραίτητα στοιχεία για να κάνετε την σύνδεση και να κάνετε την παρακολούθηση της παράστασης που έχετε επιλέξει.
Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε είναι ο εξής :

1.Ένα από τα : pc, laptop, tablet, smart phone και αν θέλετε επιπλέον : τηλεόραση, projector με οθόνη κλπ (σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται σύνεση των συσκευών με wifi ή  καλώδιο HDMI ή συσκευής blue tooth),
2.Σύνδεση στο Internet (wifi ή ενσύρματη)
Η σύνδεση γίνεται με την εισαγωγή του κωδικού κράτησης που θα παραλάβετε αμέσως μετά την ηλεκτρονική κράτηση που θα κάνετε στην εταιρία ticketing.

Οδηγίες σύνδεσης και παρακολούθησης

Με την απόκτηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σας ενημερώνεται η πλατφόρμα εντός ολίγων λεπτών ή ωρών, ανάλογα με την κίνηση. Ο ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να παρακολουθήσετε την παράσταση που επιλέξατε, είναι οι εξής :

1.     Κάνετε κλικ στην διεύθυνση : http://spectago.pregoukos.gr/el/home
2.     Πάνω δεξιά στην σελίδα, επιλέγετε το πλαίσιο : Login Θεατή.
3.     Αμέσως σας ανοίγει ένα νέο πλαίσιο όπου θα βάλετε ως Username τον αριθμό: 1111 και ως Password, τον αριθμό του "Κωδικού Παραγγελίας", που αναγράφεται στο mail που έχετε λάβει από την Viva όταν το αποκτήσατε.
4.     Στον κατάλογο με τις παραστάσεις, θα διαπιστώσετε πως το πλαίσιο «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της επιλογής σας, τονίζεται ιδιαίτερα και ξεχωρίζει από τις άλλες παραστάσεις.
5.     Μόλις επιλέξετε το πλαίσιο αυτό, αμέσως ανοίγει στην οθόνη σας, το πλαίσιο όπου θα κάνετε την παρακολούθηση.
6.     Στην μπάρα που εμφανίζεται κάτω από την εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε το Play ή το Pause στο άκρο αριστερά ή να κάνετε αριστερό κλίκ σε οποιοδήποτε σημείο της μπλέ μπάρας εξέλιξης του βίντεο (η εμφάνιση του χρόνου σε κάθε σημείο σας εξυπηρετεί για να μετακινηθείτε σε όποιο σημείο θέλετε).
7.     Η διάρκεια ισχύος του εισιτηρίου σας, είναι 24 ώρες από την χρονική στιγμή που κάνατε την εισαγωγή στην παράσταση.
 Σε περίπτωση που βρείτε κάποια δυσκολία στην σύνδεση, παρακαλούμε να κλείσετε την ηλεκτρονική συσκευή σας και να κάνετε τα βήματα από την αρχή, προσέχοντας μην παραλείψετε κάποιο από αυτά.
Το σύστημα που σας παρέχουμε, είναι δοκιμασμένο και λειτουργεί άψογα, εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες που σας δίνουμε.
Εμείς στην SPECTAGO   δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το είδος και την ποιότητα της παράστασης, αφού απλά και μόνο, μαγνητοσκοπούμε και σας μεταφέρουμε ήχο και εικόνα. 
Οι παραπάνω οδηγίες μπορεί να διαφοροποιηθούν.


1 comment:

  1. Για να καταλάβω καλύτερα, πρόκειται μόνο για παραστάσεις on demand και όχι για παρακολούθηση on line μιας παράστασης σε ένα θέατρο που μεταδίδεται μια συγκεκριμένη ώρα;

    ReplyDelete